3 gode grunde til at gøre brug af mødebooking

Som virksomhed er der flere gode grunde til, hvorfor du skulle sætte dig mere ind i, hvad mødebooking kan gøre for dig. Der er nemlig rigtig mange fordele ved mødebooking, så det kan kun gå for langsomt med at få det.

Hvad er mødebooking?

Mødebooking klares gerne af enten telemarketing eller mødebookingsfirmaer, som fokuserer på at arrangere salgsmøder for dig og deres andre klienter. De lærer en masse om jer som virksomhed og om jeres produkter, og så sidder de og ringer ud til en masse potentielle kunder, for at arrangere salgsmøder med dem. Herefter tager du til møde med den potentielle kunde, hvor du selv skal forsøge at slutte salget, som mødebookeren har startet.

Ofte har mødebookerne et kartotek over potentielle kunder, hvor de har nogle samarbejdspartnere, de kan starte med at spørge først. Derudover laver de gerne en markedsanalyse af din virksomhed, jeres produkt og hvor jeres kunder er, hvorefter de identificerer de enkelte kunder med henblik på senere kontakt. Du må også gerne aftale med mødebookeren, hvilke kunder han først kontakter, hvis du har nogle ideer til, hvilke kunder I kunne ønske jer.

Fordele ved mødebooking

Der er flere fordele ved mødebooking, og jeg har valgt at liste de vigtigste her. Der er sikkert mange flere, men de hér er lige dem, som jeg kan huske:

1. Fokuser på kerneproduktet

Hvis du ikke selv skal fokusere på at tænke over at sælge, så får du og dine medarbejdere tid til at fokusere på jeres kerneprodukt. Hvis I har en meget lille virksomhed, er det ikke sikkert, at I har mennesker til bare at sidde og sælge. Ofte er det medarbejdere, der har flere opgaver i virksomheden, som står for at sælge, og hvis disse slipper for denne opgave, giver det dem mere tid til at udføre andre og mere kompetencekrævende jobs.

2. Giv kunderne et professionelt førstehåndsindtryk

Hvis I lader en mødebooker stå for den indledende kontakt til jeres potentielle kunder, sørger I for, at kundernes førstehåndstryk af jer bliver, at I er professionelle og troværdige. Mødebookere arbejder aktivt med at sælge og booke møder, og de er derfor rigtig gode til det, og har rigtig meget erfaring. Du skal altså være helt tryg, hvis du lader mødebookningen være op til en ekstern samarbejdspartner.

3. Få flere kunder på kortere tid

En tredje fordel ved at hyre en mødebooker er, at disse hurtigere får kontakt med kunderne, og måske nemmere kan få dem overtalt til et møde med dig. De er professionelle og laver mødebooking hver dag, og man må derfor antage, at de vil kunne finde kunder og arrangere møder hurtigere, end du selv ville kunne.