Danmark er som en åben slikbutik

Danmark er et dejligt land. Vi har det godt, levestandarden er relativ høj, hvilket medfører, at vi mange ejendele, en del af dem også forholdvist værdifulde. Derudover er vi ikke særlig gode til at tyverusikre vores huse, hvilket gør det umådelig let for tyveknægte at bryde ind i ens hjem og stjæle ens ejendele. Dette er en kedelig udvikling, som let kunne modvirkes, hvis blot danskerne begyndte at tyverisikre deres hjem. Det er meget simpelt, og når det først er gjort, kan man føle sig sikker, både når man er hjemme, og når man er ude og rejse. 

Tyvebander i Danmark

Over hele landet meldes om stigende problemer med østeuropæiske tyvebander. De tager op i store lastbiler, fylder dem med danskeres ejendele og kører tilbage over grænsen. Der er tale om systematiske tyverier og indbrud, og det gælder derfor om at skærpe tyverisikringen, hvis man ønsker at beholde sine ting i fred.

Mængden af indbrud toppede i 2009, men danskeren er dog blevet bedre til at sikre deres hjem. Men der er lang vej endnu, for Danmark er på sin vis stadig en åben slikbutik for indbrudstyve.

Sådan sikrer du dit hjem:

Der skal ikke bygges et helt fort rundt om ens hjem, der findes masse af små fikse detaljer, som kan sørge for at holde ubudne gæster udenfor. Disse inkluderer:

  • Skift alle låse ud!Indbrudstyve - indbrud - hus
    Nogle låse er mere sikre end andre, en lås er dermed ikke bare en lås. Derfor er det en god idé at tjekke ens låse ud, eventuelt tage billeder af dem, og sende dem til en låsesmed eller forsikringsselskab, så kan de hjælpe dig med at vurdere, om dine låse skal optimeres. Hvis ens låse er gamle, så skal de skriftes ud, så de både sikrer dørene bedre, samtidig med a de er godkendte af forsikringsselskabet, da man derved er dækket, hvis uheldet alligevel er ude.
  • Vindueslåse!
    Dette er noget, som mange mennesker ikke tænker over, men det er ikke uden betydning. Selvom man bare kan smadre glasset i et vindue, er der mange tyve, som ikke gør dette, da det larmer og dermed laver unødvendig opmærksomhed. At installere vindueslåse kan dermed sørger for, at man har blokeret endnu en vej, hvor tyven ellers ville være kommet ind. Det er især i stueetagen, at dette er nødvendigt.

Således er det meget simple, men dog effektive, metoder, man kan benytte til at holde tyvene ude. Derfor er der ikke nogen grund til at nærmest indbyde tyvene hjem til sig, når man så let kan holde dem ude. Det ville være rart, hvis Danmark kunne komme af med at være en åben slikbutik, da færre tyve måske så ville forsøge.