shutterstock_134305604

Flere virksomheder oplever logistiske udfordringer

Der kommer højere og højere krav til virksomhederne omkring leveringstid – Specielt når ens kundegruppe er afhængig af, at få repareret deres nuværende produkt. Dette ses for eksempel hos mekanikere af biler eller reparatører af computere, hvor kunderne ofte ikke kan leve uden deres bil eller bærbar computer i længere tid. Derfor er forvetningerne høje til disse typer af virksomheder, og “god service” i disse brancher oversættes ofte til “kort ventetid”.

Det kan være udfordrende når man er afhængig af en anden part, til at levere reserveldele eller ekstra komponenter. Derfor kan det være ideelt at finde en speditør, der er specialiseret i reservedelslogistik. Disse virksomheder kender til ens specifikke behov, og forstår at man som virksomhed mister kunder, hvis man ikke leverer til tiden.

Hvordan vælger du speditør?

Det kan være noget af en udfordring at finde den rette speditør, til at få ens logistik til at gå op i en højere enhed. Derfor skal man som virksomhed ikke være bange for at stille krav. Dog er det en nødvendighed, at man først kender til sin virksomhed behov. Derfor er der 3 spørgsmål du bør stille dig selv, så du ved hvilke krav du skal stille:

  • Hvor lang må leveringstiden være? De fleste virksomheder vil højst sandsynligt svare “Så kort som overhovedet muligt” på dette spørgsmål. Dog er der visse virksomheder, hvor en leveringstid på 2-3 dage ikke vil være unormal. Derfor bør man gøre op med sig selv, hvad der er realistisk for ens virksomhed.
  • Hvornår på dagen skal reservedelene leveres? For mange virksomheder vil det være ideelt hvis reservedelene er der næste morgen. Dermed er der ikke noget spildtid, hvor man skal vente og ens ansatte kan straks gå igang med arbejdet næste dag. Derfor er det vigtigt at vælge en speditør, der kører over natten. Hvis det ikke er en nødvendighed at have reservedelene om morgenen, og de først skal anvendes op ad dagen, er det ikke nødvendigt med en speditør der kører om natten.
  • Hvor skal reservedelene fragtes fra og til? Man bør vælge en speditør der har det rette netværk, alt efter hvor du skal have fragtet dine reservedele til og fra. Visse virksomheder har specialiseret sig indenfor geografisk områder, og har derfor et helt specielt distrubtionsnetværk, som din virksomhed kan drage nytte af.

Når du kan besvare disse spørgsmål, kender du til din virksomheds logistiske behov. Dermed har du det bedste grundlag for at finde en speditør, der kan give dig en kortere leveringstid, hvilket giver dig glade og tilfredse kunder – samtidig med du sparer omkostninger på spildtid!