Fordele og ulemper ved at arbejde hjemmefra

Har du svært ved at finde motivation til at komme ud af døren om morgenen, så bør du måske overveje at begynde at arbejde hjemmefra

Hvis du er begyndt at føle dig træt af den ofte pulserende og stressfyldte atmosfære, der kan være på et kontor, og du mener at det går ud over din kreativitet og produktivitet, så skal du måske overveje at skifte kontoret ud med hjemmearbejde. Der er i dag flere og flere, som delvist arbejder hjemme og arbejder på kontoret. På den måde får de noget afveksling, der ikke gør dagen så utålelig, som der er nogle, der kan føle.

Inden du vælger at skippe kontoret for i stedet at arbejde hjemmefra, så vil jeg her opstille en række fordele og en række ulemper som du bør have med i overvejelserne inden du tager din endelige beslutning.

Fordele ved at arbejde hjemmefra

1. Frihed og selvstændighed

2. Arbejdsro

3. Øget effektivitet

4. Disponering af egen tid

5. Ingen transporttid

Ulemper ved at arbejde hjemmefra

1. Mangel på sociale relationer

2. Mangel på faglige input

3. Svært at slippe arbejdet

4. Grænsen mellem fritid og arbejde udviskes

5. Den økonomiske sikkerhed forsvinder

Ovenstående fordele og ulemper er selvfølgelig individuelt betinget af personlige præferencer, så du skal opfatte dem som en række punkter, der skal give anledning og stof til eftertanke. At arbejde hjemmefra er selvfølgelig attraktivt, men du bør ikke underkende vigtigheden i at have sin daglige gang på ens arbejde. Det er uden tvivl en svær balancegang, idet der som ovenstående indikerer er en række faldgruber, såsom selvdisciplinen, som er et vigtigt led i at få noget fra hånden. Men den enkelte af naturlige årsager selvfølgelig er bedst til at vurdere, om man er egnet eller ej. Der findes ingen decideret facitliste, hvor det er den ene eller anden arbejdsform du bør vælge. Jeg vil dog mene, at det absolut bedste vil være at kombinere de to, således at man stadig opretholder den kontakten til ens arbejdsplads. En idé til alternativ indtjening kunne være at deltage i online brugerundersøgelser, hvor analyseinstitutterne betaler dig for din deltagelse.