Responsive_Web_Design

Nyeste algoritmer fra Google

Det kan være svært at følge med i Googles opdateringer og lanceringer af algoritmer. Flere forskellige virksomheder, såsom et online marketingbureau, arbejder dagligt med at holde sig opdateret på denne front og hvordan man skal håndtere disse algoritmer.

Men hvad er det lige en algoritme er? Og hvordan påvirker de nyeste algoritmer online marketing hos en virksomhed? Læs med her, og bliv klogere på dette!

Hvad er en algoritme?

Ordet “Algoritme” stammer fra en latinsk oversættelse, fra en bog skrevet af en persisk matematiker, astronom og geograf. Bogen omhandlede beregninger med hinduistisk tal, med formål at sprede det indiske nummerringsystem og blev skrevet omkring år 825 e.kr.

I dag skal man bruge en algoritme, til at kunne udarbejde en kode, der fortæller computeren hvad den skal gøre. En algoritme kan kort forklares som en liste over regler, som skal følges for at løse et problem. Når en algoritme bliver udarbejdet er rækkefølgen essentiel. Rækkefølgen af instruktionerne til computeren er vigtige, og de step computeren skal tage.

Google har udviklet og programmeret søgealgoritmer, der bestemmer hvilke websites der fortjener den højeste rangering. I disse søgealgoritmer har Google udviklet specifikke rangeringsfaktorer, som er programmeret, kontrolleret og modificeret af ingeniører. De algoritmer som består en serie af tests, forbindes med bots, Disse bots sporer links der findes på enhver hjemmeside. De links og informationer disse bots finder frem til, bliver indekseret og gemmes i en stor virtuel database.

De seneste algoritmer

I 2015 har der indtil videre ikke været de mest hæsblæsende ændringer. Dog blev mobilopdateringen (også kaldet “mobilegeddon”) der blev lanceret d. 22 april gjort til en større opdatering, end hvad det egentlig var.

I sammenhæng med den stigende tendens til, at brugerne anvender sin smartphones og tablets til at foretage søgninger, har Google haft stigende fokus på disse platforme. Google har selv udarbejdet en undersøgelse der viser, at der bliver foretaget flere søgninger på mobiler end på computere, Derfor ønsker de også at give den bedst mulige oplevelse, når man anvender disse.

De fleste virksomheder frygtede denne opdatering, og at deres organiske sessioner ville falde drastisk, grundet manglende optimering af deres website. Hvilket også er årsagen til det dramatiske kaldenavn “Mobilegeddon”. Der var få guidelines til, hvordan man kunne og stadig kan sikre, at ens website er mobiloptimeret;

  • Anvend små skriftstørrelser
  • Sikre en vis afstand mellem linksene
  • Sørg for at indholdet er læsbart
  • Indstil dine viewports korrekt

Dette skulle hjælpe til, at man ikke vil falde i rangering på søgninger på mobilen eller tabletten. Hvis man ikke har et mobiloptimeret website, kan man risikere at konkurrenterne der har dette, vil rangere højere end en selv. Derfor skal du få optimeret dit website, også selvom at opdateringen ikke var så overvældende som man frygtede. For Google vil med garanti have løbende fokus på dette fremadrettet.