Oplev et at verdens mest truede dyr

Med en rejse til Uganda og Rwanda, kan du komme til at opleve den meget truede bjerggorilla helt tæt på. I Parc Nationals Des Volcans i Rwanda lever en stor del af verdens få tilbageværende bjerggorillaer. 

Rejser man til Rwanda og Uganda, har man altså muligheden for, at komme helt tæt på bjerggorillaen.Bjerggorillaren er et yderst truet dyr, og findes kun to steder i verden. Bjerggorillaen lever i Bwindi Nationalpark og i området omkring Virunga-bjergene, som ligger i Den Demokratiske Republik Congo, Uganda og Rwanda. 400 bjerggorillaer lever i dag i Bwindi, mens man i 2010 talte 480 bjerggorillaer i Virunga-bjergene. Mange af de bjerggorillaer er blevet menneskevante, og er blevet en stor turistattraktion.

Mødet med gorillaerne

Det er ikke nogen let opgave, at skulle møde gorillaerne. Man bliver kørt til bunden af bjerget, hvorefter trekket starter. Der er både guider og bevæbnede vagter, som eskortere gruppen under trekket. Det kan både være en mudret og våd tur, men samtidig også en rigtig flot tur. Når en gruppe gorillaer er fundet, gøres der stop på kun 7 meters afstand, og man har herefter 1 time i selskab med disse prægtige og intelligente dyr.

Gorilla

Trusler mod bjerggorillaen

De største trusler mod bjerggorillaer er fælder, smitte fra mennesker og tab af levesteder. Der er også bekymring over risikoen for, at der kommer til at foregå olieefterforskning i Virunga Nationalpark i Den Demokratiske Republik Congo. Disse olieboringer vil ikke blive foretaget direkte der hvor gorillaerne holder til, så vil de industrielle aktiviteter ødelægge Virunga Nationalpark. Flere mennesker og tungt udstyr i området kan i høj grad true parkens biodiversitet. Hvis regeringen i Congo samtidig gør alvor af deres tanker om, at afvikle Virunga som fredet område, vil det være en stor trussel mod naturen og dyrelivet, og dermed også mod den i forvejen truede gorilla.