Overvejer du en hyring af et inkassofirma?

Har du overvejet at ansætte et inkassofirma, men ved du ikke, om det vil være investeringen værd? Så læs med her, hvor jeg kort vil gennemgå nogle af de mest basiske fordele og informationer om inkassofirmaer. 

Flere fordele end ulemper

Der er helt klart flere fordele end ulemper ved at gøre brug af inkassofirmaer:

Hvis du gerne vil lære mere inkassofirmaer og inkasso, vil jeg anbefale at du besøger denne side: inkassofirmapriser.dk.

Fokuser kun på det positive

En af de mest basale fordele ved at hyre et inkassofirma er, at du slipper for alt den negative kontakt med de forskellige kunder. Du behøver ikke lege bussemand og ringe ud til folk, der højst sandsynlig er både vrede og kede af din henvendelse, og som enten ikke kan eller ikke ønsker at betale dig for din ydelse. Det kan være meget nedslidende for dine medarbejdere at skulle sidde og ringe ud til negative mennesker hele tiden, og forsøge at overtale dem til at gøre, som du vil.

Med et inkassofirma kan du endda slippe for at skulle sende rykkere ud til folk, fordi de fleste inkassofirmaer tilbyder såkaldte rykkerservices, hvor de helt står for denne funktion. Du kan altså slippe for stort set al negativ kommunikation med dine kunder, i hvert fald negativ kommunikation med de værste kunder – dem der ikke vil betale.

Fokuser kun på kerneproduktet

En anden meget vigtig ting ved at overlade al rykker- og inkassoarbejde til et inkassofirma er, at du i stedet får tid til at fokusere på vigtigere ting. Mens inkassofirmaet tager sig af dine dårlige betalere, kan du fokusere på at optimere den service du tilbyder, eller forbedre det produkt du producerer. Du kan i det hele taget fokusere på netop det, som din forretning går ud på, og som er grunden til, at virksomheden overhovedet eksisterer.

Fokuser på kunderne

Denne overskrift virker måske lidt malplaceret, når inkasso netop handler om at overdrage nogle af sine kunder til inkassofirmaer, men det er ikke desto mindre sandt. Ved at overlade de negative kunder til et inkassofirma, får du i stedet tid og plads til at fokusere på dine betalende kunder, og forbedre deres oplevelse i forbindelse med firmaet.

Den eneste rigtige ulempe ved at gøre brug af inkassofirmaer er, at det koster penge at hyre dem. Udover at du skal betale dem for at udføre deres arbejde, er der faktisk kun fordele!