Sådan vælger du den rigtige bilforsikring

Alle bilister i Danmark skal som minimum have en type bilforsikring. Denne bilforsikring er den lovpligtige ansvarsforsikring, som dækker de skader, som du kan forvolde andre bilister og deres biler. Eftersom at alle bilister i mere eller mindre grad udgør en risiko i trafikken, når de sidder bag rattet i en bil, så er det blevet bestemt ved lov, at alle skal kunne stå til ansvar for de skader, som de så også har mulighed for at påføre andre bilister og deres biler.

Foruden den lovpligtige ansvarsforsikring har rigtig mange danske bilister også en kaskoforsikring. Kaskoforsikringen dækker de skader, som din egen bil kan få. Dette kan f.eks. være hvis du kommer til at bule den, mens du parkerer, hvis din bil får en ordentlig ridse ned langs siden eller hvis du skulle være så uheldig at være involveret i et biluheld. Kaskoforsikringen dækker også alle uforudsigelige skader såsom hvis der pludselig skulle opstå brand i din bil eller hvis der blev begået et tyveri på din bil. Det kunne f.eks. være din nummerplade, som blev stjålet. Selvom denne skal være fastmonteret på baggrund af et lovkrav.

Men hvordan vælger du så den rigtige bilforsikring, tænker du måske. Og er der ikke også flere at vælge mellem end blot de to nævnt ovenover? Jo, du kan ganske vist f.eks. udvide din bilforsikring ved også at forsikre din bilruder. En glasdækning forsikrer dine bilruder fuldt ud mod mindre skader, som ikke kræver at selve bilruden skiftes ud. Er skaden derimod for stor og voldsom, og kræver den at bilruden skiftes ud, så skal du selv betale selvrisikoen.

Nogle bilister udvider også deres bilforsikring med en førerdækning. På den måde er du dækket, som chauffør af en bil, hvis du f.eks. skulle være involveret i en bilulykke. Eventuelle tandskader, varige mén og tabt arbejdsevne er således dækket af førerdækning.

Når du skal vælge den rigtige bilforsikring skal du vælge den billigste bilforsikring og ikke mindst den bilforsikring, som passer til lige netop dig og dine behov. Du bør derfor ikke vælge den samme bilforsikring, som din nabo, ven eller kollega har, for I er alle forskellige, og har dermed også forskellige behov i forhold til bilforsikringer. Derudover kan du ikke sammenligne priser sådan direkte, fordi din ven f.eks. kan have opnået en fordel eller rabat, som du ikke kan få. Derimod kan du måske få nogle andre fordele eller rabatter.