Synlighed, få synet tilbage uden brug af briller eller linser

Vidste du, at det er muligt at få et perfekt syn ved brug af laser? Teknologien er i dag så langt fremme, at det er muligt at få øjenkirurgi helt uden brug af gammeldags operationknive. 

briller og linser

Øjenkirurgi

Briller og linser, var for et par år siden de mest almindelige former hjælpemidler til korrektion af synsfejl. Der var stadig en stor skepsis overfor øjenkirurgi. Siden, er priserne faldet på øjnekirurgiske indgreb, hvilket blandt andet har været med til udbredelsen af metoden. I dag, er der flere end nogensinde før, som får fortaget øjnekirurgiske indgreb. Det er blevet ligeså “almindeligt”, som botox og brystforstørrelser. Det er bare noget man gør for at få et bedre syn. Fra at være skræmmende, er det nu blevet helt okay, at få fortaget øjenkirurgi. Sikkerheden er på højde med enhver anden operation, og lægerne er også højtuddannede med flere års erfaring på bagen. De fleste klinikker har efterhånden mere end 20 års erfaring, og har derfor en stor indsigt i bivirkningerne ved øjenkirurgi. De ved hvor de skal sætte ind, hvad de skal gøre og hvordan de skal minimere risici for en kommende infektion. De fleste kirurgiske indgreb, er overstået på et par minutter og synet er helt perfekt efter et par timer eller dage.

Her er nogle af de mest gængse synsfejl, som folk vælger at få korrigeret med øjenkirurgi:

  • Langsynethed: Når man er langsynet, så er synet sløret for det der er tæt på. Der er derimod ingen problemer med at se objekter på lang afstand. Langsynede, har dog ikke en bedre afstandsynd end “normale” mennesker har. Langsynethed er den mest hyppige form for synsfejl, og forekommer mere end ved både nærsynethed og bygningsfejl.
  • Nærsynethed: Når man er nærsynet, så er synet skarpt på tæt hold, men sløret ved lange afstande. Nærsynethed korrigeres ofte med briller eller kontaktlinser, eller ved øjenkirurgi.
  • Alderssyn: Aldersyn, er nået alle får, og kommer når man er lidt op i alderen. Hos de fleste, så starter synsfejlen fra omkring de 40 år. Når man får alderssyn, så får man typisk et sløret syn ved korte afstande.
  • Bygningsfejl: Når man har bygningsfejl, så oplever man et dårligt syn ved kort og lange afstande. Personer med bygningsfejl kan opleve dobbelt konturer, og få stærke hovedpiner når de forsøge at anstrenge øjet.

Hvis du har fået lyst til flere informationer om hvorvidt du egner dig til øjenkirurgi eller ej, så kan du blandt andet starte på EuroEyes.dk. Her finder du flere informationer om pris, behandlingtype og de praktiserende læger.