Vogntur = Musik, fest & farver!

Gyldne råd om vognturen

I dag kommer et blogindlæg med lidt mindre seriøsitet end normalt, men det skal der også være plads til. Det er efterhånden ved at være nogle år siden, at undertegnede færdiggjorde HHX og fik den blå hue (den eneste rigtige kan man jo også sige). Der er ingen tvivl om at det var en god tid, verden føltes stor, og der var masser af gå-på-mod i forhold til at angribe fremtidige udfordringer, både uddannelsesmæssige og private.

Når eksamenspresset var på sit højeste, var der ikke noget man glædede sig mere til, end når det var overstået, men specielt vognturen så man frem til med stor glæde. Derfor vil jeg gerne give mine råd til, hvad man skal tænke over for lige at få en lidt bedre vogntur.

3 gode råd til vognturen

Råd nummer 1: Musik, musik, musik

Uanset hvad, kommer man til at bruge lang tid i vognen, og musik er bare med til at løfte stemningen, specielt i de timer, hvor promillen er lav. For nogle er det en stopklods, at de ikke har et anlæg, der kan spille højt nok, men så vil jeg anbefale at man forsøger at leje et anlæg, eksempelvis hos Tuxen.dk.

I de fleste klasser er man omkring 20 med på vognturen, og når udgifterne bliver delt ud på så mange, så er det jo nærmest gratis at leje sådan et anlæg. Og når dagen går på hæld foreskriver traditionen, at man holder et brag af en fest, og der kan det også være sagen at leje et anlæg.

Råd nummer 2: Spar på appetitten

Hvis der er noget, som jeg husker tilbage på med glæde, så er det hver gang man kom til en ny familie og stod af vognen. På forhånd havde jeg (og sikkert også mange andre) ikke tænkt over, hvor sjovt det er, at blive modtaget som konger, af familien til en af klassekammeraterne.

Hvor tit ville man kunne ankomme en hel klasse af fulde (ex)-gymnasieelever til hver enkelt elevs forældre, og blive modtaget med både glæde og smil – og en invitation til at komme indenfor! For alle forældre er dagen noget specielt, hvilket betyder at langt de fleste har disket op med alverdens herligheder.

Jeg begik den fejl at spise alt for meget de første 4-5 steder, fordi det var så lækkert, og fordi jeg er svært glad for god mad. Det betød at jeg i løbet af dagen, måtte takke nej til rigtig mange lækre delikatesser, fordi jeg simpelthen var proppet.

Råd nummer 3: Hold dig ikke tilbage – du får aldrig lov at prøve igen!

Skulle jeg vælge én dag i hele liv, hvor den skulle have fuld gas, så er det altså denne dag. Det er ubeskriveligt så fed en oplevelse det er, så nyd det i fulde drag. Det er virkelig sjovt at køre rundt og vinke til folk, der vinker igen uden at tænke man er en idiot, og få dem til at dytte. Og hvis folk dytter, så skal det altså belønnes så de også gør det, næste gang de ser en studentervogn.

Hvert år når jeg ser studentervognene kører rundt, tænker jeg tilbage med stor glæde, og med stor længsel efter at få lov at opleve denne dag en gang til. Det sker desværre ikke (men hvis mine egne børn en dag kastes ud i det samme, så kan det godt være at jeg forsøger at luske ombord i vognen. Og til sidst en opfordring til alle bilister: Ser du en studentervogn, så DYT!